איזה מים כדאי לשתות

הקדמה והבחירות מביאות אותנו להבין כי מי הברז עלולים לסכן אותנו. בממוצע, אדם מחויב ללגום כ2 ליטר מים ליום, האם זה אמור לגרום לנו להמשיך לשתות מי ברז? למרות אמירות של משרד הבריאות והיתר שתיית מי ברז, חשוב לציין כי קיים בהם סיכון לא קטן. האקלים הישראלי מביא הכרה מלאה עם סוגי המים הקיימים החל ממים קשים ועד למים מורתחים. מה יותר טוב אם בכלל? לפני שאתם בוחרים מסנני מים מקוריים או מיני בר לבית, להלן כמה דברים אודות שתיית מים.

סוגי מים בישראל

המים הקשים הם המים המינראליים שרובכם מכירים מחנויות ומשווקים. מים המכילים סידן, נתרן וכד. מים רכים אף הם משווקים בצורה דומה וההבדל ביניהם לבין המים הקשים קשור בעיקר בכמות המינראליים שהם מכילים. מי הגשמים הם השיטה אשר הונהגה בימים עברו, כאמור, בגלל נזק זיהומי האוויר, אנשים לא באמת לוגמים מי גשם.

שיטות לצריכת מים

השיטה הראשונה קשורה באוסמוזה הפוכה, לחץ וקרום המשאיר הרבה מאחור את כל הנגעים או החלקיקים הפחות טובים שהמים מייצרים. שיטה נוספת הינה שיטת יונים כבדים. החלפת יונים כבדים ביונים רכים. בשונה ממים מזוככים, מים ללא יונים מספקים טעם יותר מלוח מפני שהם מכילים נתרן. המים המזוקקים מתייחסים לטיהור מי גשמים. מים מורתחים כך שהאדים מיכלים חמצן ומימן וכל שאר החיידקים מתנדפים החוצה.

ההבדל בין מים מינרלים למים מסוננים?

מים מינרלים ספחו מינרלים מהאדמה. מקורם של מינרלים אלו מהסלעים שבאדמה. רצוי להגיד כי הם חסרי אנזימים וחסרי חיים. לרוב, מים אלו עלולים לגרום לא פעם לנזקים ותחלואות גוף לרבות אבנים בכליות. עלות מים מסוננים יקרה ומכאן שזה לא מתרחש בברזים הישראלים. בכדי לייצר מים מינרלים נקיים מזיהומים, יש צורך להפריד את הזוהמה מהמים. סינון זה מתרחש באמצעות פחם. ביחס למים מינראלים, סינון עובר הליך של השמדת חיידקים, העלות איננה זולה אך בתמורה, מתקבלים מים באיכות המתאימה והראויה לשתייה. הרעיון בשתיית מים נקיים, הינו רעיון שבא גם ממקום של איכות חיים ומאידך גם ממקום של מניעת מחלות כאלה ואחרות הנובעות מחוסר ידע הקשור בבחירות נכונות של צריכת מים.