איך בוחרים בר מים איכותי
בר מים ושתייה הם חלק בלתי נפרד מכל השאר. איך בוחרים בר מים איכותי? יש היום לא מעט אנשים שמבינים כי הברז לא יניב להם את הישועה. אופציה בריאה לשתייה הינה עניין של לסחוב שישייה של בקבוקים מהסופר אך לא בהכרח. זה לא תמיד משתלם לעשות זאת הן בהיבט העלות והן בהיבטים האחרים. אופציה לשתייה מהברז אבודה מראש. אופציה נוחה, יעילה ומשתלמת הינה התקנה של בר מים לטובת כל שאר הדיירים בבית בעלות שווה לכל כיס.
סוגים של בר מים
השוק מציב לא מעט אפשריות. מגוון רחב של מתקנים בגדלים ועיצובים שונים. איך למעשה בוחרים? חשוב להחליט איזה סוג מערכת יכולה להתאים. האם תרצו מערכת אנלוגית או דיגיטלית? בר המים האנלוגי יגלה אפשרויות פשוטות יותר. הוא מכיל ברז למים חמים וקרים. ביחס למערכת זו המערכת הדיגיטאלית כוללת יכולות של בחירת טמפרטורת מים בין אם מדובר במים חמים או קרים. כמו כן, מדברים על טיימר, בקרה וכל השאר. השוק הפתוח מציע כמה וכמה שיטות של סינון, כאן למעשה מדברים על אוסמוזה הפוכה, סנן מכני לרבות סנן פחם פעיל. מה ראוי לבדוק? איכות של מים, תו תקן עם אחריות מלאה של המוצר. תו תקן הוא מעולה ומאידך, לברור כי יש אחריות זה החלק הלא פחות חשוב. חשוב לקחת בחשבון את הוראות התחזוקה לאורך זמן, כאמור, בר מים מכיל לא מעט מרכיבים שחשוב להחליף כל תקופה מסוימת. בעת בחירת המוצר חשוב ביותר לברור איך עובד המכשיר והאם הוא אכן מתאים לחלקי הבלאי.
אלו סוגי מים קיימים
מים קשים הם מים מלאים מינרלים הם לא אורגניים והם לרוב מגיעים מנהרות, אגמים וכל השאר. חשוב לציין כי בארץ המים קשים נמכרים בשווקים כמים מינרלים או מעיינות. מים רכים לעומת זאת הם מים יותר רכים מקשים והם נמצאים במינרלים הלא אורגניים. הם נמצאים שם בכמות קטנה יותר. מים רכים ניתן למצוא גם כימיקלים וגם המים הללו נמכרים בשוק כמי מעיינות או מינרלים. ההבדל בינם לבין מים קשים הוא בכמות המינרלים הלא אורגניים. בין סוגי המים, מדברים גם על מים מורתחים שהם למעשה הורגים את החיידקים ואת ריכוז המינרלים הלא אורגניים. כך למעשה נכנסים חיידקים מתים למים- זה למעשה לא מחסל את החיידקים לאלתר. כאמור, מים מורתחים אינם מהווים ערובה למים ללא כימיקלים. מי גשמים הם סוג נוסף והם מדברים על מים טהורים אשר מובאים ממי גשם. הטבע ממחזר ומטהר את המים. מי השלגים הם גם מים הנמצאים במקומות נידחים ומאידך, פעם היו שותים מי גשמים והיום הם אינם שימושיים מכיוון שגם בדגימותיהם נמצאו מינרלים המכילים חיידקים. המים המסוננים הם החלק הבא. הם עוברים הליך של סינון וטיהור באמצעות פילטרים. סינון של חלקיקים גדולים וקטנים יחד ומאידך, חשוב לציין כי הם אינם יכולים לסנן חיידקים או וירוסים.
הכול אודות אוסמוזה הפוכה
אוסמוזה הפוכה קשורה בהליך של סינון וטיהור מים. המים מועברים דרך פילטר ואחר כך תוך כדי לחץ מסוננים בקרום המפריד בין חלקיקים זרים של המים. ממברנה שהיא למעשה קרום המאפשר להעביר דרכה רק מים נקיים. את הברזל, החול וכל השאר, מותירים בצד. מערכות משוכללות המסננות נכונה בשיעור גבוה ביותר. המים למעשה מתקבלים כנקיים ביותר. יעילות של מערכת ומאידך חשוב לציין כי כאן מתבזבזים לא מעט מים הנשפכים לחינם לביוב. זה חסרונה של אוסמוזה הפוכה. פילטר הופך למשטח לגידול חיידקים לאחר זמן מה ומכאן שיש לבדוק היטב מתי להחליפו בכדי שלא לייצר נזק יותר מתועלת. אוסמוזה הפוכה תדרוש מכם לברור מסננים או פילטרים בהתאם להוראות יצרן כיאה לכל רכישה. כאמור, את הסנן יש להחליף אחת לשלוש או חמש שנים. אם נוהגים על פי כל הכללים, אפשר בהחלט להשיג תוצאה מושלמת של רכישה נכונה ושימוש שאיננו מזיק לבריאות. כאמור, הרעיון הוא להשיג מוצר בעל שם ומוניטין על כל המשתמע מכך. מים נקיים לטווח הארוך בידיעה כי גם את חלקי הבלאי יש להחליף על פי הזמן הרצוי מבלי לזלזל בעובדה כי מה שמרכיב את המערכת הינם חלקי הבלאי.