איך לבחור אוסמוזה הפוכה

כאשר מתעורר צורך של החלפת איכות החיים בשתייה של מים ראויים, עולה עניין בחירת אוסמוזה הפוכה. איך לבחור אוסמוזה הפוכה? שיטות של אוסמוזה הפוכה מוכרות בשוק הפתוח. נכון להיום לא מעט בתים משתמשים בשיטה זו ומכירים את אופן הפעולה. לצד רכישה של מיני בר לבית או בר מים למשרד, ניתנת גם אופציה זו כאופציה שיכולה להעניק שתייה של מים נקיים על כל המשתמע מכך.

שיטת האוסמוזה ההפוכה – כך זה פועל

כאמור, מבין כל השיטות ולאחר מבדק מעמיק, עולה כי שיטה או שימוש טיהור מים באמצעות אוסמוזה הפוכה, אכן מעניק את איכות החיים הנדרשת. שיטת אוסמוזה הפוכה נחשבת לטובה ביותר מבין שיטות הטיהור, היא מעניקה פתרונות של מערכת המורכבת מכמה מסננים , כמו כן היא מורכבת ממיכל של אגירה וברז מעוצב שהוא חלק מהמערכת. תהליך הסינון מורכב החל משלושה שלבים ועד לשישה. הכול בהתאם למה שתרצו להשקיע אם בכלל. שלב ראשון מדבר על שלושה פילטרים המורכבים ממסנן פוליפרופילן ועוד שני מסנני פחם אשר יוצרים טיהור מסונכרן למדי. כאן למעשה מדברים על סילוק חול, חלודה, גופים זרים ואפילו מניעת כלור ולכלוך מצטבר.

אוסמוזה בשלושה שלבים

בין כל שאר השלבים, מדברים על השלב השני. קרום חצי חדיר למחצה. סינון וטיהור של המים בצורה הנכונה ביותר. הוצאה מוחלטת של מזהמים הקיימים במים. השלב השלישי מתייחס למסנן שתפקידו לסלק את טעמי הלוואי ולשפר את טעם המים. חלק נוסף שאי אפשר להתעלם ממנו, הינו רכיב המעשיר את המים במינראלים שכל כך חסרים בו. כאמור, הוספה של סידן ושיפור משמעותי של טעם המים נוכח תוספים אלו. תחזוקה של המערכת באה לידי ביטוי בנוחות של כמה מסננים אשר אמורים להחליפם כל שלוש שנים. חשוב לציין כי את ההחלפה יש לבצע באופן עצמאי או להיעזר באיש מקצוע אשר מבין את הדברים ודבק בהם. את הסננים מחליפים כל שנה ואילו את הקרום עצמו יש להחליף אחת לארבע שנים. כך למעשה ניתן להסיר את הספק ולהשיג תוצר איכותי.