איך מנקים מכונת אספרסו
תחזוקה וניקוי של מכונות אספרסו הינם מעל לכל. השימוש באמצעות מכונות קפה יידרשו מכם להשתמש בהוראות יצרן ולבדוק את הדרכים הטובות ביותר לרבות הדרכים המומלצות ביותר לניקוי של מכונות אספרסו על כל המשתמע מכך. לאחר שהבנתם את משמעות בחירת קפסולות קפה או בחירת מכונות קפה מקצועיות, הגיע הרגע לשים את היד על כל שאר ההדגשים הלא פחות חשובים. אז מה עושים וכיצד בוחרים?
ניקוי נכון – טיפים לשימוש ראוי
איכות המים של מכונת הקפה הינם מעל לכל. איזו חשיבות יש למים ומה הקשר בינם לבין תחזוקה של מכונה. לאיכות המים יש המון השפעה, מדברים כאן גם על איכות הקפה וגם על כושר הקצפת החלב. נשמע מוזר? לא בהכרח. כאשר הזרבובית המקציפה את החלב נתקלת "במים קשים", הדברים עלולים להראות אחרת נוכח העובדה כי היא עלולה להיסתם ולא להעניק את ההקצפה המתאימה. במים יכולים להימצא לא פעם חלקיקים ומזהמים אחרים לרבות אבנית. אלו למעשה גורמים שיכולים לגרוע משימוש המכונה ולקלקל אותה בתקופה הקצרה. מכאן שעל המשתמש לקחת אחריות שימוש ולנקוט בכל הוראות היצרן – בפרט כאשר מדברים על ניקיון המכונה.
על אבנית ועל מים
האויב הראשון למכונות הקפה מדבר על אבנית. האבנית מצויה במים ומייצרת חימום יתר. המים מכילים כמות לא מועטה של אבנית ושם מתחילה הבעיה. אחוז גבוה של מגנזיום. חוסר הקפדה של שתיית מים שאינם מזוקקים, עלול לגרור אבנית למכונה ולפגום בראש יציאת המים. כמו כן, גם אלמנט החימום עלול להיפגע לרבות הקפצת החלב. מים קשים כבר אמרנו? הקפה עלול לצאת בטמפרטורה לא נכונה, הקצפה יכולה להיפגע ובמקרה של הזנחה המכונה תהפוך מושבתת. הרעיון הראשוני קשור בשימוש באמצעות מים מזוקקים אשר ישמרו על המכונה. הזיקוק יעשה על ידי פילטר אבנית ייחודי. מים מינרלים מכל סוג מכילים אבנית איך יכילו פחות אבנית ביחס לשימוש במי ברז. אלו הם טיפים ראשוניים כאשר מנסים לתחזק מכונה בצורה הנכונה. ראשית, יש לדבר על שימוש נכון ותחזוקה של מכונה על פי כל הכללים.