איך משיגים מים נקיים לשתייה
איך משיגים מים נקיים לשתייה? מה עושים עם בעיות של מסנני מים מקוריים או בחירה של מיני בר לבית? אז נכון שמשרד הבריאות קבע כי המים אכן ראויים לשתייה ומאידך כאן מדברים על שישים אחוז מתוך מאה. מה על עוד ארבעים אחוזים הנותרים? מבירורים כאלה ואחרים, עולה כי בשנת 1993 החליטה המדינה לעשות קצת שינויים שבאו לידי ביטוי בהקמת מתקן סינון מרכזי אשר ישאיר כמה שאפשר את המים הנגועים המגיעים מהכנרת הרבה מאחור.
פתרונות ברי ביצוע
ביחס לכל השאר, עד שיצאו לפועל הדברים, מדברים על רעיונות לא פחות טובים בעניין של הרתחת מים הרבה לפני. מה עושים אנשים שלא תמיד יכולים או מנועים מלהרתיח את המים? השוק הפתוח מציע כמה וכמה אפשריות של מים. יש מסננים זולים ויש יקרים יותר. הכול בהתאם להמלצות. מה ראוי לבחור מסננים על פני כל השאר? המחשבה הרווחת היא כי המסנן מתיישב על הפלסטיק ומשפר את הטעמים של המים וכך למעשה מסנן גם את הכלור ואת כל שאר הדברים על הדרך. כך גם חלק מהמתכות שהצליחו להיכנס למערכת המוביל הארצי אך לא רק. מסננים המותקנים אמורים לסנן מתכת ואת כל שאר הנגעים. אילו שיטות עובדות בפועל?
שיטות של סינון
במסגרת שיטות כאלה ואחרות, מדברים על אוסמוזה הפוכה שהיא אחת מיני כמה וכמה שיטות. השיטה משאירה את המים הנגועים בצד ומנטרלת את האבנית, חיידקים, מתכות ואפילו נגעים של כלור. הדרך השנייה הקשורה בעיקר למסנן רגיל באמצעות סינון פחם פעיל המסלק נגעים ואפילו חרקים שאינם משתייכים. המסנן סופח כלור וכל שאר נגעים וטעמים שאינם שייכים. האם יש בכך יתרון? הצבנו את היתרון אך כמו כל דבר, אפשר לדבר גם על שיטות של סינון באמצעות מטהר עם נורה . מסנן שלמעשה נושא תו תקן ישראלי זאת על מנת שיהיה ניתן להשאיר את כל השאר הרבה מאחור. מסננים המיובאים מגורמים אחרים התגלו כמסוכנים ומכאן שיש לברור את המוצר כמו כל מוצר אחר. מוצר המתלווה לו תו תקן.