איכות של מים – שאלות ותשובות בנושא שתיית מים
האם מי ברז שעברו מבדקים של משרד הבריאות אכן ראויים לשתייה? בשנים האחרונות עולה כי שתיית מי ברז איננה יעילה ואף מזיקה נוכח המרכיבים הרעילים המצויים במים. על אף הנתונים המעידים כי מי ברז עוברים הליכים של סינון, קיימת נוכחות ברורה של מזהמים במי השתייה לרבות בעיות בריאותיות נוכח העובדה כי מי הברז מכילים בתוכם לא מעט תרכובות מסכנות חיים. מזהמים אלו באים לידי ביטוי בחנקות שמקורן חומרי דישון והדברה ישירות אל מי התהום, מתכות כבדות וזיהומים מיקרוביאליים כאלה ואחרים. חשוב לציין כי זיהומים מיקרוביאליים מהווים סיכון גדול בשל קלות חדירתם אל מי השתייה.
אבנית ומסנני מים
אבנית איננה מזיקה אם כי איננה נעימה. יש לא מעט מצבים או חוסר ידיעה באשר לאבנית. אבנית היא למעשה מינרלים כדוגמת סידן ומגנזיום ומכאן נובעת אי יעילות לבריאות האדם. לעיתים נכנסת האבנית ישירות ממקור החימום אל מי השתייה, אין כאן סכנה בריאותית או תחלואה הקשורה באבנים בכליות כפי שלא מעט אנשים סבורים להניח. עניין החלפת המסננים הינו עניין אחר ומאידך לא פחות ראוי לתשומת הלב. עניין החלפת המסננים קשור בין היתר גם בתדירות החלפתם. את תדירות ההחלפה יש לאמוד על פי סוג המכשיר שיש ברשותכם. אם מדברים על מיני בר, ראוי כי ההחלפה תתרחש אחת לחצי שנה, שוב, הכול בהתאם לתדירות השימוש או עד כמות של 4 דיירים . מערכות טיהור מים ארבעה שלבים יידרשו מכם להחליף מסננים אחת לשנה וכך גם בחירת אוסמוזה הפוכה לרבות הממברנה אשר תדרוש מכם תחלופה אחת לשלוש עד חמש שנים לכל היותר.
מים מסוננים או מים מבקבוקים?
להלן כמה נקודות, אחת מדברת על עלויות גבוהות משמעותית ביחס לכל השאר ואפילו פגיעה במעיינות טבעיים. נזקים הבאים לידי ביטוי בנזקים סביבתיים של ייבוש מעיינות טבעיים. כמו כן, שימוש בפלסטיקים ולא מעט מרכיבים הגורמים לנזקי זיהום אוויר קשים. כאן למעשה מובן החיסרון ומתגלה הסיבה, מדוע ראוי לבחור מכשירי טיהור וסינון ולהשתמש בקדמה בטוחה.