אילו פתרונות אבנית יש
שיטת הסבתא
שפיכת מלח לימון לקומקום והפעלתו מס' פעמים עד הסרת האבנית. וגם: מים וחומץ. חשוב לציין כי זמן קצר לאחר הטיפול: האבנית חוזרת לגופי החימום, הצנרת ודפנות המכשיר.
תכשירי ניקוי
קיימים בשוק מגוון חומרי ניקוי שנועדו להעלים אבנית. מחירם נע בין 30 ל- 200 שקלים, תלוי מאיזה מכשיר רוצים להסיר את האבנית. נדרשת כמות שונה של חומר ניקוי להסרת אבנית מקומקום חשמלי לעומת מכונת כביסה. גם כאן, לאחר תקופת זמן מסוימת, תשוב האבנית להופיע.
השיטה האלטרנטיבית
שמנים ארומתיים למיניהם: מסוג לימון או עץ הזית, יסיר את האבנית העקשנית. המחירים גבוהים יותר מחומרי הניקוי, אך אולי אם יישארו לכם שמם, תוכלו להשתמש בו עיסוי כפות הידיים לאחר השפשוף…
החיסרון? ניחשתם: האבנית תחזור שוב גם לאחר הניקוי.
עד כה הראנו שיטות קלות וזולות יחסית להסרת האבנית ולרוב הן עובדות, אבל האבנית תמיד תחזור.
אם ברצונכם לשים סוף לבעיה, קיימים בשוק מס' מוצרים המספקים פתרונות ארוכי טווח שיעלימו את האבנית גם ממכשירי החשמל הקטנים, וגם מדודי השמש ואף מהצנרת הביתית.
מערכת אוסמוזה הפוכה
תהליך בו המים עוברים דרך מסנן שעובד בעיקרון של הפעלת לחץ נגדי ללחץ האוסמוטי הטבעי.
המסנן לוכד יונים ושאר חומרים לא רצויים כגון עופרת, חנקות, ניטריטים ועוד, כך שהמים אשר עוברים את התהליך יוצאים נקיים מאבנית אחרי התהליך
מערכת אוסמוזה הפוכה נמצאת בשימוש בחלק ממתקני טיהור המים ועל פי רוב נרכשת בנפרד ממתקנים אלו.
בשל עדינות חלקי המערכת חשוב להקפיד על רכישת מערכת מקורית וזאת כדי להבטיח יעילות מרבית ומניעת בזבוז מים. לא פחות חשוב: מומלץ להתקין ברז איכותי למערכת זו, מאחר ששימוש בברזים לא איכותיים רק יוסיפו מים לא נקיים למקור המים.
מרככי מים
מרככי מים כשמם כן הם, מרככים את המים הקשים מיונים, סידן ומגנזיום, המינרלים שגורמים להופעת האבנית.
מדובר פעולה המפחיתה את ריכוז יוני הסידן והמגנזיום הפחמתיים במים ומונעת מהם להידבק למשטחים של צינורות וגופי חימום, תופעה המוכרת לנו יותר בשם הצטברות אבנית.
לסיכום : מצאו את הפתרון הטוב ביותר עבורם והיפטרו מהאבנית במים