בחירת מערכת סינון ביתית
איך בוחרים מערכת סינון לבית? בחירת מערכת סינון ביתית תדרוש מכם כמה וכמה דברים. יותר ויותר אנשים מאבדים אמון בשתייה של מים המורשים על ידי משרד הבריאות. הסיבות לכך קשורות בעיקר בנישה של יותר ויותר ידע בנוגע למים מזהמים שחדרו למי התהום והם אינם מנוטרלים היטב מהמלחים. התפלה כבר אמרנו? כאמור, במדינות אחרות יש סטנדרטים למליחות במים בעוד במדינת ישראל המליחות היא כאמור פי שתיים. זו רק דוגמא אחת מיני כמה וכמה דוגמאות שעליהן נדבר במאמר הבא.
איך לבחור נכון- מערכת סינון
המניעים לבחירת מערכת סינון באים לידי ביטוי בסקר שוק נרחב של מגוון משתלם ובעיקר ראוי. יש לא מעט מערכות טיהור מים הבאות לידי ביטוי במערכות דו שלביות, מערכות טיהור מים 3 שלבים וכן הלאה. כאן למעשה יכול הצרכן לברור את מה שמתאים לו. לפני שרוכשים מטהר או מסנן, ראוי לדעת את מטרתכם. חשוב לדעת יתרונות לצד חסרונות וכד'. האם עלות התחזוקה גבוהה? האם נוכח העובדה כי נוצר סינון מאבדים המון מים? אלו הם למעשה נתונים הקשורים באוסמוזה הפוכה וסינון מהסוג הנ"ל. בהמשך, חשוב לברר גם את עניין ייעוד המערכת. מה אתם מצפים מהמערכת בפועל? יש לכל מערכת סינון את היעודים שלה. האם תרצו להרחיק חלקיקים הפוגעים בצלילות המים? מה על שיפור הטעם וסילוק טעמי הלוואי.
פרמטרים בבחירת מסננים
עד כמה הכלור מהווה סכנה? אז אולי המזיקים נשארים מאחור ומאידך עד כמה זה יעיל לבריאות? הרחקת מזהמים כמו מתכות, חומרים כימיים וכל מה שעובר בדרך. כמו כן, השמדה או חסימה של מעבר חיידקים. בסיכום דבר, בכדי להגדיר נכון את התכונות הרצויות למערכות הטיהור, חשוב ביותר לסמן מאפיינים באמצעות מומחה מים לרבות חוות דעת כאלה ואחרות בכדי לקבל את התמונה הראויה לכך. חשוב לברור מסנן עם תו תקן ישראלי לרבות תו תקן זר. כמו כן, חשוב לברור כי המסנן יהיה מתאים להחלפה אחת לחצי שנה או שנה. כאמור, חשוב להגיד כי אוסמוזה הפוכה תוחלף אחת לשלוש שנים או חמש.