בחירת פילטרים ומטהרי מים
איך בוחרים פילטרים ומטהרי מים? בחירת פילטרים ומטהרי מים ידרשו מכם כמה וכמה דברים. חברות הכי מוכרות נוטות להדגיש את עניין משרד הבריאות. המים בברז מזמן שלא מהווים את מקור הטוהר. הם אולי מורשים על פי משרד הבריאות ומאידך, לא מציעים את הכול. מערכות סינון ביתיות או מערכת מיני בר ביתית יכולים בהחלט לתת את התשובה הראויה. מבחר לא קטן של מערכות סינון ומי שתייה עם מודעות ההולכת וגדלה. כאמור, יש שפע של מערכות והכול עניין של בחירות. באיזו מערכת כדאי לבחור? האם אותה מערכת אכן בטוחה לשימוש? איזו מערכת יכולה להעניק את כל התשובות? חשוב להכיר ולהתמצא בסוגי המערכות ורק לאחר מכן לבחור את המתאים ביותר.
סוגי מסננים לבחירה
סנן מכני מאפשר מעבר של מים המסלק חלקיקים בגודל מסוים. יש סננים מכנים שונים ויש המסלקים חלקיקים בקטרים אחרים. סננים לא מקטינים את האבנית במים. סננים צוברים לא מעט לכלוך ונוכח עובדה זו מורידים את ספיקת המים ולחץ המים. כאן למעשה יש צורך בהחלפה של סננים בהתאם. את הסננים ניתן להתקין בכניסת המים לבית ליד שעון המים או כאמור, יחידה עצמאית. סנן הפחם הוא הבא בתור. כאן מדברים למעשה על מערכת סינון נוספת כדלקמן.
סנני פחם לבחירה
סנן פחם הוא הסוג הנוסף שיש לברור. תפקידו לשפר את טעם המים וריחם. הרחקת כלור ותרכובות אורגניות כאלה ואחרות. הפחם בא לידי ביטוי בהרחקת חומרים מהמים. פחם פעיל לא מקטין את המינראלים והוא לא מוריד קשיות מים. כמו כן, הוא לא מרחיק מתכות. ראוי להדגיש כי סננים לא מיועדים להרחקת חיידקים בפרט כשהזרימה של המים לא קיימת. יוני כסף לצורך העניין, הינה שיטה שיכולה לעשות מה שסנן פחם לא יכול לעשות ולסלק את גידול החיידקים לאלתר. חשוב להדגיש גם את עניין החלפת הסננים על פי הזמנים הקבועים. תדירות ההחלפה קשורה בכמות של מים לרבות הפחם הלוקח חלק. ניתן להתקין סנני פחם בכניסה לדירה או ליד השעון מים של הבית.