בעיות איכות של מים
אלו בעיות איכות של מים קיימות בישראל? נכון להיום מדברים על לא מעט בעיות של איכות מי ברז. יש אנשים אשר יעידו כי המים בברז הישראלי אכן ראויים לשתייה על פי משרד הבריאות ומאידך, יש כמה דברים שחשוב ביותר לדבר עליהם. מי שתייה בברז לא כאלה יעילים ואיכותיים לטווח הארוך. כיצד זה בא לידי ביטוי? הכול על המים הפחות איכותיים בישראל. מה הקשר בין קולר לבית לבין מיני בר עם מסננים?
מים איכותיים על כל המשתמע מכך
יש לא מעט בעיות, מדברים למעשה גם על בעיות של מאזן הידרולוגי שהוא כמות המים העומדת לרשות המדינה. כמות הקשורה לאיכות. איכות ירודה המגבילה לא מעט אנשים ותפעול של מים ומקורות המשפיעים על איכות הסביבה בין היתר. שאיבת יתר של מים מפחיתה את כמות המים וכך גם פוגעת באיכות שלהם. איכות המים בודקים את ריכוז החנקות במים ואת ריכוז המלחים המופיעים. מי תהום הנמצאים שיש בהם חיידקים או יש בהם מחלות לרבות הופעת בקטריאליים המעידים על זיהום כזה או אחר. בכדי למנוע זאת, מדברים למעשה על איכות של מים החשובים לא פחות. אז מזה חנקות? הן למעשה תוצר של חנקן אורגני ואמוניה גם יחד. ריכוז גבוה של שפכים וחומרי דשן. הפרעה בקשירת החמצן בדם העלולה לגרום למוות. כך גם מדברים על רמת חנקות הגורמת לסרטן בגוף. נוכחות של חנקות הינן סימן של שפכים שאינם ראויים.
הכול על בעיית החנקות
בעיית חנקות תרד רק כאשר ירד הדישון בפועל. ניטור חנקות המגיעות לקרקע עם מי קולחים יחד עם מעקב של כמויות דשן. עיכוב של חדירת החנקות למי תהום תחסוך בדרך זו גם את הדישון ומכאן שמשרד לאיכות הסביבה יבדוק אף הוא ויאמץ תקנים אירופאים ואמריקאים אשר יגבילו את כמות החנקן וכך למעשה תהיה פחות רגישות במים. על מנת לצמצם נזקים יש לצמצם מקורות זיהום והמלחה המייצרים את הזיהום עצמו. על הצרכן בבית להשתמש בכמה שפחות מלח וכך למעשה השפכים יהיו פחות נגועים וישפיעו גם על הצריכה במים. כך למעשה ניתן לייצר איכות אחרת.