הכול אודות מי ברז
האם מי ברז אכן נקיים וטובים לשתייה? מה קובע משרד הבריאות? למרות שמי הברז נחשבים מותרים עדיין קיימת בעיה בשתייתם. לעיתים זה עלול לגרום לבעיות קשות ורשימת המזהמים כמו לא נגמרת. לא מעט אנשים מדברים על שימושים באותו מיני בר ביתי או מיני בר למשרד. מה כוללים המים ומה חשוב שיוותר בהם למרות הסינון?
מה מכילים המים
ראשית, בואו ונדבר על חנקות, תרכובות חנקן. הכול כתוצאה מהתפתחות החקלאות המביאה סכנה של חומרי דישון והדברה אשר חודרים למי התהום. כאשר נמצאים חנקות במים, מדברים על זיהום אורגני של המים. הבעיה הזו משמעותית בעיקר ליד אנשים המתגוררים ליד החוף. כלורידים הם השלב הבא, הם משמשים רעיון כללי לגבי המלחים במים. מה רמתם? וכמה מותרת הימצאותם במי הברז הישראליים. ארגון הבריאות העולמי לאיכות הסביבה מאשר רמה של 250 מ"ג בעוד רמות אחרות מדברות על 600 מ"ג. שלב נוסף מדבר על מרכיבים כימיים כמו מתכות. המתכות משפיעות על הגוף ולטווח הארוך עלולות לגרום לנזק בלתי הפיך. אם נלך אל דוחות מבקר המדינה, לבטח נגלה כי יש לא מעט ריכוזי חומרים כימיים במים שאינם מסוננים כהלכה. בעקבות דוח זה עולה כי נפסלו לא מעט מקורות לשתייה.
זיהום מיקרוביאלי
כאשר מדברים על מי שתייה הבאים ממים עיליים, מדברים על סכנה בריאותית לכל דבר. קלות חדירת הזיהומים למים נגישה במיוחד. הדברים נגרמים לרוב בשל אי סינון טבעי של הקרקע. חיטוי שגרתי לא ממש יכול להתמודד עם מזיקים אלו. כאמור, חיטוי רגיל לא יצליח להיפטר מהם. בכדי שיהיה ניתן לסלק זיהום מיקרוביאלי זה , עוברים המים ניקיון באמצעות כלור. רצוי להגיד כי הכלור מסלק את הנגעים הבקטריאליים ומאידך עלול לסרטן נוכח חומרים נוספים היוצרים תרכובות אורגניות במים.
יתרונות מיני בר
נכון להיום מציעים מכשירי המיני בר את כל האפשריות של סינון המים בשיטתיות ומקצועיות לשמה. כאן למעשה אין פשרה או ערעור כזה או אחר. הרעיון הוא לשתות מים נקיים ולהישאר בריאים לשנים ארוכות יותר.