הקשר בין מי ברז למזהמי מים
השאלות ההכרחיות ביותר לפני רכישת בר מים, עוסקות בעניין של טיב מים לא מסוננים ושימושם. האם מי ברז שעברו בדיקות של משרד הבריאות אכן מותרים לשתייה? למרות התהליכים שמי ברז עוברים, חשוב לציין כי עדיין קיימת סכנה של הימצאות מזהמים אשר עלולים לגרום לבעיות בריאותיות קשות ביותר לטווח הארוך. לפני שתחליטו לבחור מיני בר ביתי, ראוי לדבר על מרכיבים מזהמים המצויים במים.
קצת על חנקות, כלורידים, מתכות וכל השאר
תרכובות של חנקן מצויות במים כתוצאה מהתפתחות חקלאית. כאן למעשה קיימת סכנה של חדירת מזהמים הבאים לידי ביטוי כחומרי דישון, הדברה וכד' אל מי התהום. כאשר מצויות חנקות במי השתייה, מסיקים על הימצאות זיהום אורגני במים. ממידע זה ניתן להסיק, כי הימצאות החנקות במים עלולה לסכן לא מעט אנשים ובפרט תינוקות אשר עלולים לעבור שיבוש של העברת חמצן לרקמות הגוף. בהמשך, ניתן לדבר גם על כלורידים שהם למעשה אינדיקציה למלחים במים. רמת כלורידים מותרת במי השתייה הישראליים הינה 600 מ"ג או ליטר ומאידך, ארגון הבריאות העולמי לרבות משרד לאיכות הסביבה האמריקאי אישרו רמה מותרת של 250 מ"ג. כאן המקום והזמן להעלות ולהזכיר גם את עניין המתכות, החול וטעמי הלוואי שהם לא פעם חלק בלתי נפרד ממי השתייה בברז.
מיני בר – פתרון אולטימטיבי
מתקן מיני בר הינו מתקן זמין לשימוש ולמיקום גמיש בתנאי שבוחרים את המידות, הגודל והגובה. כאן למעשה, משמש המיני בר גישה למים איכותיים, קרים או חמים ללא הגבלה. כמו כן, מאפשרת הטכנולוגיה המתקדמת שליטה מלאה בטמפרטורת המים לרבות פונקציות ההופכות את השימוש לפשוט קל לכל דורש. מתקן המיני בר מכיל מסנן ייחודי ומערכת טיהור המבטיחה איכות גבוה של מים לרבות סינון מרבי מאותם מזיקים שמופיעים במי הברז. לצד הבחירה, ניתן בהחלט להתחשב במרכיב העיצוב וכך להשתלב בכיור, בשולחן, על השיש ובכל מקום נבחר. כאמור, מדברים על מתקן ידידותי לסביבה ולמשתמשים, מתקן שלמעשה מסייע בחיסכון אנרגטי משמעותי ויכול לשמש תחליף ראוי לבקבוקי המים הכבדים או לחילופין למי הברז הנמצאים בבית.