חדרי קירור והקפאה למסעדות
לא מעטים אלו אשר פועם בלבם הרצון להקים מסעדה. בתרבויות שונות, האוכל הינו מוטיב מוביל אשר מסמל שמחה, פאר ובעיקר המון הנאה. כיום התרבות הקולינארית בישראל נמצאת בשיאה, ויותר ויותר אנשים מקטלגים את האוכל כתחביב של ממש. מאחר ומדובר בתחביב, הרי שאותם אנשים גם שמחים להוציא את מיטב כספם על מסעדות רבות במטרה להנות מאוכל טוב.
עולם המסעדנות קולט אל תוכו אלפי מסעדות חדשות בכל שנה ויותר ויותר אנשים בוחרים להשקיע את כספם בהקמת מסעדה חדשה. מאחר ומדובר על עסק בו מאכילים סועדים רבים מדי יום, ישנו צורך בחדרי הקפאה גדולים אשר עתידים לאחסן כמויות מזון גדולות. מה חשוב לדעת, למה להעניק תשומת לב ודגש ובעיקר: איך בוחרים חדרי הקפאה מוצלחים לעסק החדש?
לפני הכל – מידות
חדרי קירור והקפאה תעשייתים אינם דומים בגודלם לאלו אשר נמצאים במרחב הפרטי. מדובר למעשה על חדרים שלמים שתכליתם לאחסן מזון בצורה מבוקרת אשר הולמת מאכל אדם. מאחר ומדובר בחדרים שלמים, לעתים ישנן מגבלות שצריך לקחת בחשבון. לכן, חשוב למדוד את השטח העתיד להיות חדר קירור והקפאה ולנסות להבין האם הוא הולם את התכנית שלכם. על סמך גודלו של החדר תוכלו לאמוד גם את מספר האנשים אשר תוכלו להאכיל ועל כן מדידתו חשובה מאד.
מוודאים אחריות
כאשר מדובר על חדרי הקפאה וקירור, הרי שמדובר על השקעה לטווח הארוך אשר עתידה לשרת אתכם, ובעיקר את קהל הלקוחות שלכם שיפקוד את המסעדה. מאחר ומדובר באבן הפינה של המסעדה, חשוב לוודא את תקינות חדר ההקפאה ואת תקופת האחריות אשר תינתן לכם. יחד עם זאת, חשוב שתוודאו את טיב השירות של החברה איתה תבחרו לעבוד. חוויית שירות טובה תעניק לכם שקט נפשי וידיעה כי כל מכשול תוכלו לצלוח ביחד.
למה לבחור בחדרי הקפאה ולא במקררים חיצוניים?
כאשר מדובר על חדרי הקפאה שכאלו, מדובר על חסכון עצום במקום. כאשר מדובר על מקררים חיצוניים, הרי שנפח גדול בתפוסת החדר תופסות הדלתות, הגוף והשלד של המקרר, בזמן שבעת שמדובר בחדרי הקירור מדובר על ניצול מקסימלי של החלל מאחר וכולו מהווה מקרר אחד גדול. כאשר מדובר בעסק, חשוב ליעל ולמקסם, גם כאשר מדובר בחלל.
מה ניתן לאחסן בחדרי ההקפאה?
עם ויסות הטמפרטורה תוכלו לאחסן כל מזון שתרצו. החל מבשר, דרך דגים וכלה במוצרי חלב. מדובר על מקרר לכל דבר אשר מאפשר לכם לאחסן כל סוג מזון אשר מוגש אצלכם במסעדה. עם חדרי הקירור וההקפאה ישודרגו תנאי העבודה שלכם, ומאחר ומדובר בחדר שגדול משמעותית ממקרר, יהיה ניתן למצוא ולשלוף בקלות את חומרי הגלם להם תזדקקו. עם ההשקעה בתשתית העסק, חשוב שתקצו משאבים גם לחדרי ההקפאה האלו אשר יעניקו לכם חוויית עבודה אחרת.