מטהרי מים או אוסמוזה הפוכה?

מדוע אנשים נוטים לתת חשיבות פחותה למים? האם שתייה של מים נקיים נחשבת מובנת מאליו? פתיחה של הברז לא תספק מים נקיים. הם לא יהיו בטוחים לשתייה והשימוש שלהם לא יתאים לצרכי היום יום. יש לא מעט ספקות אשר מגיעות עם השנים ומדברות על שתייה של מי ברז נגועים. האם כך טוב לנהוג? יש כמה וכמה ספקות של איכות ובטיחות במים. בעיות הקשורות בטיפול המים? לא כשיש מערכות המסייעות לשתייה וסינון מים לרבות טיהור נכון. מבחר גדול של מסננים ומטהרים לרבות אמצעים לשתייה נקייה. כל החלקים הללו מוצעים למכירה והם למעשה המענה בה' הידיעה. מודעות ציבורית על כל המשתמע מכך. מודעות ההולכת וגוברת לאיכות של מי שתייה נקיים. שפע מערכות וטיפול של מי שתייה טובים ביותר. הכרה והתמצאות בסוגים שונים של מערכות ובבחירה של מערכות מתאימות ביותר לפתרון בפועל. אז איך בעצם בוחרים נכון? אלו מערכות נחשבות בפועל? להלן כמה נקודות שתסייענה לכם לבחור נכון.

אילו מערכות סינון קיימות?

בין כל מערכות הסינון והטיהור, יש את המערכות המיועדות להרחקת חלקיקים הפוגעים במראה ובצלילות של המים. מערכות אלו מיועדות לשפר את הטעם ולהרחיק ריח רע מהמים. לצד מערכות אלו יש גם מערכות המרחיקות נגעים כימיים לרבות מתכות רעילות, חומרים מסרטנים ועוד. בין היתר, חשוב לדבר גם על הקטנת העומס מיקרוביאלי של המים. מערכות המונעות כניסה של חיידקים. מערכות המטפלות במי שתייה משויכות לחלק שניתן לחבר למים בדירה. מחוברות לאותו השעות מים ומספקות מים נקיים לכל נקודה בדירה. בכדי לסלק חיידקים ניתן לטפל באמצעות מניעה של מעבר חיידקים עם מנעים מכאניים. כך גם טיפול בעזרת מנורת כספית המפיקה אור קרינה אשר מסלק את החיידקים. המים לא ייפגעו מהקרינה אך החיידקים כן. יעילות המנורה יורדת ומכאן שיש להחליפה בהתאם. אם אתם רואים עכירות במים ,שהרי זה הסימן כי משהו איננו כשורה.

אוסמוזה הפוכה

אוסמוזה הפוכה פועלת על פי הליך של מבר תמיסה באמצעות ממברנה שהיא קרום המסנן את כל הנגעים במים. הממס עובר מהצד של ריכוזי המלחים הנמוך לצד הגבוה ומכאן השם אוסמוזה הפוכה. כך למעשה גורמים איזון לריכוז המלחים והופכים את ההליך לאחיד משני הצדדים. לא מעט בתים מעידים על שימוש באמצעות אוסמוזה הפוכה. יותר ויותר משתמשים בה כמרכיב נכון. שיטה של אוסמוזה הפוכה הכוונה להצבת קרום או מסנן אשר חדיר למים ושני מיכלים מחוברים אליו. המיכלים הללו יכילו תמיסת מים עם ריכוז מלחים גבוה והמיכל השני יכיל מים מזוקקים. על המיכל עם המלחים יופעל לחץ גדול חיצוני וכך למעשה יעברו מים דרך הקרום או המסנן אל המיכל השני. כאן למעשה אפשר להגיד כי המסנן פועל על קרום המורכב ממסנן מכאני ופחמי המונעים חדירה של כלור, חיידקים או כל כימיקלים אחרים. חשוב לציין גם את חסרונות השימוש. אוסמוזה הפוכה לא יעלה בכל האחוזים וזאת בגלל מעבר של מים המצטרפים לפולימר הקרום של המסנן אשר עובר דיפוזיה. משמעות הדבר קשורה בהליך של מעבר מומסים או מלחים לשם איזון ולא של מסס.

אוסמוזה הפוכה- מידע כללי

כמו בגוף האדם, כך גם אוסמוזה הפוכה. היא מתרחשת באופן הטבעי כמו בגף. היא מאזנת מלחים בגוף. למרות היעילות חשוב להגיד כי הליך זה איננו זול והוא עלול לבזבז לא מעט מים. כאמור, בכל הליך יתבזבזו לא מעט מים המוכנסים לשם סינון. מכיוון שהמדינה שלנו מגלה מחסור במים שהרי מדברים על הליך בעייתי בפני עצמו. הליך אוסמוזה החל בשנת 1959 בלוס אנג'לס. מאז ועד היום משמש ההליך תאוצה רצינית וכיום הוא משמש להתפלת מים לחקלאות, לצרכי שתייה וכמובן סילוק של מים מלוחים על כל המשמע מכך- כאמור התפלה. שימוש נוסף קשור בעיקר גם בתעשייה של מזון לרבות יינות. השימוש השלישי והחזק ביותר משמש שימוש בבית הפרטי שלכם. סינון ביתי הפועל בשיטה זו ומגלה הצלחה ראויה. באמצעות אוסמוזה הפוכה, לא מעט אנשים שותים מים שאינם נגועים במתכות, טעמי לוואי, חול וכל השאר. אלו הם למעשה הבחירות הטובות ביותר לאיכות חיים המתחילה ונגמרת בשתיית מים ללא נגעים.