מיני בר או אוסמוזה הפוכה?

הקדמה מביאה איתה את כל האפשרויות הראויות לשתות מים נקיים על כל המשתמע מכך. מה בוחרים? האם מדברים כאן על מיני בר או אוסמוזה הפוכה? מה ההבדל ביניהן? מה יידרש מכם מבחינת תחזוקה? האם עלות תחזוקה של מיני בר זולה יותר מעלות תחזוקה של אוסמוזה הפוכה? אלו מתקלים יידרשו לשם כך? במאמר הבא נחפש את הפתרון הנכון ביותר.

יתרונותיו של מיני בר

מיני בר כמו קודמיו מעניק את כל האפשריות תחת קורת גג אחת. הוא מעניק מים איכותיים נטולי חול, לכלוך, מתכות וכל השאר. המון אנשים יעידו כי מיני בר למעשה מעניק את כל האפשריות ולא תופס מקום נרחב בבית. מיני בר יכול להיות חלק בלתי נפרד משאר העיצוב. נכון להיום, ניתן להשיג מכשירי מיני בר מעוצבים בשלל של צבעים ולצד המים החמים, הקרים והפושרים, ניתן להשיג גם מערכת של מים מוגזים. נפלאות הטכנולוגיה כבר אמרנו? כמו בכל דבר, את המתקלים של המכשיר יש להחליף אחת לחצי שנה, כאמור, החלפת מסננים. כמו כן, יידרש לנקות מדי פעם את החלק החיצוני של המכשיר ובפרט כאשר פוקדים אותו לא מעט. מיני בר עם צד דיגיטלי ובעל תו תקן, יכול להעניק לא מעט.

יתרונות האוסמוזה ההפוכה

כבר בשנת 1959 הוצג מתקן האוסמוזה ההפוכה. הוא למעשה הראשון ממקימי המכשיר הנ"ל. הרעיון הוצא על ידי פרופסור סידני לוב. כאמור, התפלת מים החל משנת 69. נכון להיום אוסמוזה הפוכה משמשת התפלת מים המיועדים לשתייה אך לא רק. נכון להיום החקלאות אף היא מצליחה ליהנות מהתפלה של מכשיר האוסמוזה ההפוכה. השוק הביתי מציג מסננים מכנים, מסנן פחם פעיל וכמובן שילוב של מסנני אוסמוזה הפוכה. המתקנים נמכרים בכל בית שני והם פועלים ללא משאב מים מכיוון שהם יוצרים לחץ חיצוני משל עצמם. את נפלאות האוסמוזה ההפוכה, ניתן לראות בכל בית בישראל , את המסננים שלה יש להחליף אחת לשנה ואילו את הקרום שהוא המבברנה יש להחליף אחת לשלוש עד חמש שנים, תלוי בהשקעה.