מי שתייה נבחרים
מה ראוי לשתות? מי שתייה נבחרים באים לידי ביטוי בטעמם ויעילותם. המלצה לשתות מי ברז? לא בהכרח נכון. חייבים להפסיק ולצרוך אותם ולשם כך ראוי לקרוא ולהבין את בחירת מתקני המים החדישים ביותר. מיני בר לבית או מיני בר לעסק, העיקר שלא לצרוך מי ברז שטמונה בהם הסכנה. גופנו מאבד כשלושה ליטר מים ויותר. יש לא מעט חולי כליות אשר יעידו על כך כי הם מוכרחים לשתות לא מעט ומאידך, האם השימוש במי ברז יכול להועיל או לסכן יותר?
אלו סוגי מים קיימים?
בואו ונדבר על מים קשים. מים מלאים במינרלים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ועוד. המים מגיעים מהמנהרות והאגמים והם למעשה קשים. המים הקשים נמכרים בארץ כמים מינראליים. לעומתם מים רכים הם מים המרכיבים מינראליים אך לא אורגניים. הכמות קטנה יותר. המים לא עברו הליך ריכוך וההבדל בינם לבין המים הקשים הינו בכמות המינרלים הלא אורגניים שהצטברו בזמן הזרימה או החלחול. מי גשמים מתייחסים למים הכי טובים. פעם, כאשר לא היו מקורות, היו מלקטים אותם לשתייה. בעקבות זיהום אוויר גלובלי, אין המלצה לשתות אותם ובפרט כאשר יש קדמה המעניקה אפשרויות טובות אחרות. המים המסוננים הם הבאים בתור, הם מדברים על הליך סינון עם פילטרים. הליך של סינון חלקיקים גדולים של מינראלים לא אורגנים. סינון חיידקים ווירוסים באמצעות אולטרא סגול המשמיד את החיידקים לאלתר.
אוסמוזה הפוכה כפתרון
הליך של סינון באמצעות אוסמוזה הפוכה מתרחש דרך פילטרים ולחץ. המים עוברים דרך קרום שמפריד את החלקיקים הפחות טובים. קרום שהוא למעשה ממברנה, מאפשר לסלק את הנגעים הפחות טובים מהמים. אוסמוזה הפוכה מייצרת הליך של 99 אחוז ואפילו יותר. התוצאה כאמור, יעילות של המערכת ומאידך חסרון קטן של בזבוז מים. על כל ליטר מים נשפכים לביוב עוד 4 ליטר לפחות. סתימת הפילטרים מתרחשת תכופות- זאת בעקבות המצאות אבנית במים הישראלים ביחס לכל שאר הדברים האחרים. אחרי הכול, אוסמוזה הפוכה אכן מעניקה לא מעט יתרונות ובעיקר יכולת שתיית מים נקיים וטעימים על כל המשתמע מכך.