מכונות קפה תחזוקה
רכישת מכונת קפה הינה פריבילגיה לשמה. נכון להיום המון אנשים, משרדים ואפילו פרטיים רוכשים מכונה בעלות שווה לכל כיס ושוכחים דבר אחד חשוב – קוראים לזה תחזוקה. לצד הרכישה החד פעמית והרכישות השוטפות, מגיע שלב של בקרה על המכונה. אז אולי השגתם מכונה בעלות שווה לכל כיס ואולי לא ומאידך, תמיד עניין האחזקה יעלה על הפרק. אז איך שומרים על המכונה ומה גורמי הסיכון שלה?
גורם מס' 1 אבנית
האבנית היא הבעיה הראשונה. האבנית נוצרת בזמן חימום המים. המים בארץ מכילים כמות לא קטנה של אבנית וזו למעשה מקור הבעיה. אחוז גבוה של מגנזיום וקלציום. אבנית נוצרת בחימום והיא בלתי נראית לאחר החימום. כאשר לא מקפידים ומסתייעים בטיפול שגרתי, שם למעשה נקלעים ללא מעט בעיות. אלמנט החימום במכונה מכוסה באבנית וכך למעשה הופכת המוכנה לפחות אפקטיבי. הקפה יוצא בטמפרטורה לא נכונה וכך גם כושר ההקפצה וכל השאר. הזנחה של אבנית עלולה להשבית את המכונה ומכאן שחשוב להקפיד ולטפל תקופתית באבנית על פי הנדרש ברכישה או בעלון האחר. אז איך ניתן למגר אבנית? ראשית יש להתקין מסנן מים בצינור הראשי או במטבח. חשוב לסנן עם מסנן מתאים ויעיל. כאמור, לבחור מסננים ייחודיים בפרט למכונות קפה.
גורם מס' 2 – חלקיקי חול ומלחים
לצד האבנית יש גם מזהמים אחרים. מסנני אבנית הנוצרת בחימום הוזכרו וכעת ניתן לעבור אל החול וכל השאר. בזמן הפעולה אין סינון ומכאן גם אבנית וכל השאר. מומלץ לבדוק איכות של מים מכיוון שמלחים או חול מקורם בצנרת ישנה או מאגרי מי תהום מזוהמים. כמו שקיימות מכונות הקפה, כך גם מכונות הקשורות באבנית הסותמת צנרת, מעברי מים במשאבה, דוד ועוד השפעות כאלה ואחרות הקשורות בביצועים של מכונות קפה. נזקים שכאלו אינם מכוסים על ידי האחריות ומכאן שיש לתת את הדעת בהתאם. בכדי שיהיה ניתן לסנן את כל הנקודות הללו, מדברים על שימוש באמצעות פילטר או מסננים אשר משאירים את חלקיקי החול או המלחים מאחור. אלו הם חלק מהדברים שיש לנקוט בכדי לשמר את פעולת המכונה.