סוגי מטהרי מים – איך לבחור

סוגי מטהרי מים- איך לבחור? הקדמה מציגה את המים כשימוש מובן מאליו מה שראוי לחדד. כאשר אנו פותחים את ברז המים אנו מצפים לצרוך מים ראויים לשתייה. האם מי הברז מותרים לשתייה ויכולים לקיים את צרכי היום יום? לאור סטטיסטיקות כאלה ואחרות עולה כי במי הברז הביתיים התגלו לא מעט מזהמים הבאים לידי ביטוי בכלור, מתכות, חול, אבנית ועוד. מדוע אנשים בוחרים מיני בר לעסק או מעדיפים להחליפם בבקבוקי מים כבדים? כיצד מתמודדים אל מול שפע המערכות המוצעות בשוק הפתוח. להלן כמה דוגמאות מוחשיות באשר לבחירת מטהרי מים.

מידע אודות סנן מכני

הסננים המכניים מאפשרים מעבר של מים מלבד חלקיקים מעל גודל מסוים. הסננים המקובלים מעניקים סינון על פי גדלים של חלקיקים. הסננים לא מקטינים כמות אבנית אלא מונעים כניסתם. חשוב לציין כי לצד כל יתרונותיהם, הסננים או השפעתם על הימצאות המתכות והתרכובות שבמים זניחה לחלוטין. מכיוון שהסננים נוטים להכיל לכלוך רב ומכאן שהם מורידים את ספיקת המים ולחץ המים, ראוי להחליפם ולתחזקם לעיתים קרובות. את הסננים ניתן להתקין בסמוך לשעון המים או לחילופין כיחידה עצמאית.

אוסמוזה הפוכה

מערכות של אוסמוזה הפוכה קשורות בממברנה שהיא קרום המסלק ומשאיר את כל הנגעים הפחות בריאים מחוץ לתכולת המים. המבברנה מרחיקה מהמים את המתכות,חול אבנית ומאידך מפרידה את עניין הרחקת תרכובות אורגניות שונות. איכות האוסמוזה ולחץ המים הם אלו שיעידו על הצלחת הסינון וטיהור המערכות. מערכות האוסמוזה מבוססות על רעיון סילוק החיידקים לאלתר. חשוב ביותר לדאוג כי המבברנה לא תיחשף לכלור או לחיידקים וזאת בהתאם לרגישותה. כאמור, במסגרת יתרונותיה של האוסמוזה ההפוכה, חשוב להזכיר ולהדגיש כי מערכות טיהור וסינון יכילו מרכיבי סינון מכני ואף סינון פחם פעיל. דברים שחשוב לדעת? מערכות אוסמוזה הפוכה צורכות לא מעט מים ובדרך כלל רק 20 אחוז המוזן למערכת ינוצל כחלק בלתי נפרד ממי השתייה. במסגרת הבחירות, הרעיון הוא לעשות את סקר השווקים ומכאן לבצע את השיקול הנכון, הן בהיבט הכלכלי והן בהיבט האיכות.