שאלות ותשובות בנושא איכות מים
לרוב, כאשר אנשים בוחרים בבחירה של מסנני מים חדשים למיני בר או אוסמוזה הפוכה, הם שואלים מה עדיף עליהם? האם מי הברז בבית באמת נקיים? האם בדיקות משרד הבריאות מספקות את התשובות בפועל? חשוב לציין, מי הברז אכן עוברים הליכים כאלה ואחרים ומאידך, אי אפשר להתעלם מהימצאות מזהמים במי השתייה. מזהמים אלו יכולים לגרום ללא מעט בעיות בריאותיות.
אלו מזהמים יש במים?
המזהם הראשון הינו חנקות. תרכובות של חנקן מחומצנות. הנישה החקלאית מקיימת סכנה של חדרת מזהמים הבאים לידי ביטוי כחומרי דישון, הדברה ולא מעט דברים המגיעים ישירות ממי התהום. כאשר יודעים כי יש חנקות במים, עול עניין הזיהום האורגני במים. הופעת חנקות במים באה לידי ביטוי בפרט באזור החוף. כאמור, אנשים המתגוררים בסמוך לחוף אמורים לדעת כי המים מכילים חנקות. חנקות בריכוז גבוה גורמות ללא מעט בעיות בריאותיות. לא מעט מחקרים הראו כי הבעיה קיימת בקרב לא מעט מהאכלוסיה. כאשר הבעיה פוקדת גם בתים בהם יש תינוקות והשימוש הינו מהברז, חשוב לקחת בחשבו סכנות המשבשות חמצן לרקמות הגוף. מזהמים נוספים מקורם בכלור. כלור משמש מקור למלחים במים. הרמה המותרת בישראל נמדדת על 600 מ"ג ביחס לארגוני האמריקאים הדורשים 250 מ"ג בלבד.
הקשר בין מתכות וזיהומים מיקרוביאלים
מתכות כבדות משפיעות על המים והן על חיי אדם. לאורך זמן, הן עלולות להזיק לכל הנוגע או משתמש במים הנגועים בהם. מקורות המים הרגילים מגלים ריכוז כימי גבוה ביותר מהתקן המורשה. כתוצאה מכך, עולה כי לא מעט מאגרי מים הוסרו מרשימת היתר השתייה. לצד הדברים הללו, חשוב לציין גם את המים הנגועים בכלור. באשר לזיהומים מיקרוביאליים, מדברים למעשה על מי שתייה אשר מקורם ממים המהווים סיכון לא קטן. בשל העדר סינון טבעי של הקרקע, עולה כי המים חדירים בקלות את הזיהומים והשאר כמו ידוע מראש. זיהומים אלו קשורים בטפילים אשר החיטוי המוכר על פי משרד הבריאות אינו מספיק ואיננו מצליח להשמידם. אז נכון שהכלור עושה עבודה משלימה ומאידך, חשוב לציין כי הוא עלול לסרטן ולגרום למומים בפרט אצל תינוקות בני יומם.