שאלות ותשובות בנושא מים
האם מי ברז המורשים על פי משרד הבריאות אכן ראויים לשתייה? מה מכילים המים? חשוב לציין כי מים ברז עוברים הליכים ועדיין ראוי לדבר כי המים הרגילים מכילים מזהמים כאלה ואחרים העלולים לגרום ללא מעט בעיות. אלו מזהמים מרכיבים את המים הפחות נקיים? מה זה אוסמוזה הפוכה ואילו פתרונות ניתן להשיג במסגרת זו? כל שאלות ותשובות בנושא מים נקיים.
חנקות או כלורידים?
חנקות הם חלק מהמזהמים המכילים את המים. תרכובת של חנקן המתרחשת בעקבות התפתחות חקלאית. כאן למעשה מדברים על חדירת מזהמים כמו דישון והדברה לאותם מי תהום. הימצאות של חנקן במים מעידה על זיהום אורגני של המים בפועל. כאשר יש חנקות בריכוז גבוה, זה עלול לגרום ללא מעט בעיות בריאותיות ובפרט שיש לכם ילדים קטנים או תינוקות בבית- הדבר עלול לגרום שיבוש של מעבר חמצן לשאר התאים. כלורידים מדברים על מלחים במים. רמת כלורידים במי ברז בישראל מגיעים ל 600 מ"ג בעוד המותר הוא 250 מ"ג במדינות האחרות.
זיהומים נוספים המצויים במים
במסגרת הזיהומים הנוספים, מדברים על מי שתייה המסופקים ממים עיליים המהווים אף הם סכנה בלתי רגילה. קלות של חדירת זיהום למים – זאת מכיוון שאין סינון. חיטוי שגרתי לא יכול להזיז את החיידקים הללו. מכאן בכדי למנוע תחלואות מזיהומים של מי התהום, חשוב לעשות עוד כמה דברים, כאמור, הכלור לא מחסל את כל השאר ומכאן הרעיון לפעול בהתאם ולנצח את החיטוי השגרתי באחד מועיל יותר.
מה זה אוסמוזה הפוכה
אוסמוזה הפוכה היא זרימה של מים הזורמים דרך קרום חדיר אשר משאיר מאחור לא מעט מלחים או מומסים. אוסמוזה מביאה תהליך של טיהור מים, סילוק של חומרי פסולת, תהליכים כימיים מסרטנים ועוד לא מעט דברים העלולים לגרום לתחלואות כאלה ואחרות. כיצד פועלת אוסמוזה הפוכה? יש שני נפחים של מים המופרדים על ידי קרום שהוא חדיר רק חלקית. את הזרימה ניתן לעצור או להפוך על ידי הפעלת לחץ על הצד שנמצא בריכוז הגובה וכך ומכאן נקראת התופעה אוסמוזה הפוכה.