שאלות ותשובות בנושא צריכת מים

כיצד באה לידי ביטוי משמעות הבריאות והמים? מדוע אנשים תרים אחר מים אחרים מאותם מי ברז? מדוע המון אנשים מוותרים על שתייה מבקבוקים ואיך זה קשור לעניין הסביבתי? שאלות כאלה ואחרות עולות כאשר מנסים לבחור דרך חיים אחרת. האם בכדי שיהיה ניתן לשתות מים איכותיים משלמים על איכות הסביבה או שניתן גם אחרת? להלן כמה תשובות לשאלות הקשורות בשתיית מים.

משמעות שתייה ומינראלים

המים מכילים בתוכם את אותם המלחים, הרכב וריכוז של המים קשור בעיקר בסביבה בה הם זורמים. כאמור, מים סוחפים איתם מינרלים שונים מהסלעים וכך למעשה נקבעת האיכות שלהם. שני שלישים של כדור הארץ מכוסים במים של מעטפת הקרויה הידרוספירה כאמור, אחת מארבעת הקליפות העוטפות את כדור הארץ. מתוך המרכיבים הללו, יש חלק מהמים הראויים לשימוש. ריכוזי המינראלים בבארות הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות וריכוזי המינרלים הרגילים מהווים ריכוזים דומים. חשוב לציין כי מינראלים אלו מהווים כמות מזערית בהשוואה לכמות המינראלים שיש במזון.

מים מבקבוקים ואיכות הסביבה

כאשר מדברים על תרחישים תעשייתיים מדברים גם על תעשייה של מים בבקבוקים. כאן למעשה נכנס עניין ההשלכה הסביבתית. כאן מדברים על ייצור, מחזור ואפילו שינוע של בקבוקים המצריכים אנרגיה הגורמת בסופו של דבר לזיהום.מכאן וממחקרים כאלה ואחרים עולה כי 1.5 מליון טון פלסטיק נמצא כבר בשימוש של 90 בליון ליטרים מים המצויים באותם הבקבוקים הפוגעים ברקע הסביבתי. שריפת בקבוקי פלסטיק לרבות שאר הפעולות עלולים להזיק בפליטת כלור או בשחרור מזהמים אחרים כאשר מנסים לטמון באדמה את הבקבוקים. גם כאשר מנסים לקחת את המחזור ולהפוך את הדברים ליתרון מגלים כי רק 5 אחוז מאותם בקבוקים הנחשבים פסולת, יועברו למחזור בפועל. אז מה בוחרים? מיני בר או מים מינראליים? המים המופקים למיני בר הם מי ברז שעוברים הליך של סינון וטיהור מים קפדני . הם מגיעים לכוסות השתייה נטולי טעמי כלור, טעמי לוואי וכל שאר מזהמים העלולים לסכן את המשתמש. מאידך, אותם מים הנחשבים מינראליים, נשאבים מהבארות ולא עוברים ולא בחצי את הליך הסינון אותם עוברים המים המצויים במכשירי מיני בר.