שתיית מים – כמה זה עולה לכם?
משרד הבריאות קובע כי מי השתייה בברזים הישראליים הינם מים שמותר לשתות. האם כמות הנתרן מותרת? במדינות זרות עולה כי הכמות המותרת הינה חצי מכמות הנתרן המצויה במים הישראליים. מדוע רוב האנשים בוחרים מיני בר ביתי ונוטשים את מי הברז? לצד קביעות אלו, עלו לא מעט קביעות כי מי הברז עלולים להזיק לטווח הארוך ובפרט כאשר יש תינוקות בתחילת התפתחותם. מכאן, שלא מעט אנשים עוברים לשתיית מים באמצעות מיני בר לעסק או מיני בר לבית. לצד בחירות אלו ,קיימות לא מעט סיבות וגם היבטים פיננסיים משתנים. מדוע אנשים בוחרים לרכוש מיני בר ולא בקבוקי מים? האם ראוי לדבר כאן על עלויות? במאמר הבא נעסוק בהבדלי עלויות המים ביחס לכמות האנשים בבית.
תחשיב של שתיית מים
לצורך העניין ניתן לדבר על משפחה ממוצעת של 4-5 אנשים בבית. אם נבצע מבדק כלכלי ונבדוק כמה עולה למשפחה זו צריכה של מים איכותיים נגלה כי השיטה חסכונית פי כמה וכמה מרכישה של בקבוקי מים שהם בנוסף לכל גם כבדי משקל. כמה עולה למשפחה לרכוש בקבוקי מים על פני מיני בר? משפחה תשלם על בקבוקים כ1000 שקלים בחודש ואילו משפחה אשר תרכוש את הקנקנים הגדולים תשלם לחברות המים בין 500-1000 שקלים ויותר- כאמור הכול בהתאם לצריכה שהיא מעבר לממוצע. עלות של מטהר אחת לחצי שנה תעלה כשישים שקלים כאמור, הבדל משמעותי ביותר.
טיפים לרכישת מכשיר מיני בר
לאחר הבנת הנקודה, עוברים לא מעט אנשים הרוצים לייצר חסכון בהוצאות הבית. האנשים הללו בוחרים את רכישת המיני בר ולמרות עלותה היקרה הם יוכלו לסמן תחזוקה שוטפת זולה ביחס לרכישת בקבוקי מים כבדים. את מנורת היו וי יהיה ניתן להחליף אחת לשנה ואילו את המסננים יהיה ניתן להחליף אחת לחצי שנה. אנשים אשר יבחרו באוסמוזה הפוכה הפועלת על לחץ מים וכמה שלבים של סינון, יחליפו סננים אחת לשלוש עד חמש שנים ומאידך,חסרונה של האוסמוזה בא לידי ביטוי בסינון קפדני אשר יהפוך חלק גדול מהמים ללא שמישים.